Over ons

In 1997 zijn we begonnen met de veredeling van Helleborus. Deze prachtige winterbloeier is de enige plant in de tuin die al in januari begint te bloeien. Omdat we weinig werk hadden in onze Asters in de wintermaanden paste de Helleborus prima in ons teeltplan. Inmiddels is deze uit de hand gelopen hobby een belangrijk product op onze kwekerij.

Continue selectie, handbestuiving en ons enthousiasme voor Helleborus zorgen voor de kwaliteit van onze jonge planten. Naast de bloemkleur en bloemvorm zijn groeikracht en snelle bloei onze belangrijkste uitgangspunten bij de veredeling. Hierdoor hebben wij selecties die goed groeien, makkelijk bloeien en veel minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Verder zijn wij hierdoor ook in staat om onze selecties op kleur leveren. We zijn gespecialiseerd in Helleborus orientalis hybriden. De Double Ellen® die we merkrechtelijk hebben beschermd hebben we ontwikkeld zowel voor op pot als voor de snij. Door de dubbele bloemen heeft ons soort veel meer sierwaarde als de enkelbloemige soorten en blijven de bloemen ook uitgebloeid nog lang mooi.

Nachtvlinder BV is een echt familiebedrijf. Samen met mijn ouders Peter en Gerda Akerboom houd ik (Ellen Akerboom) me bezig met de veredeling van verschillende gewassen. Sinds 1980 is mijn vader, Peter Akerboom bezig met de teelt en veredeling van Asters voor de snij. Behalve de Helleborus en Aster zijn ook Eryngium en Solidago gewassen waarin we veredelen. Op onze website asters.nl is meer informatie te vinden over onze Asters.

Behalve de veredeling is op dezelfde lokatie ook ons teeltbedrijf kwekerij Zomervlinder gevestigd. Hier telen we in ruim een hectare kas Asters voor de snij. Deze worden allemaal afgezet via bloemenveiling Floraholland.


Ellen, Gerda en Peter Akerboom